Vă rugăm să selectaţi limba

Fiecare angajat Bunge este important, însă lucrând împreună suntem de neînlocuit. În fiecare zi, în nenumărate moduri, îmbunătăţim modul în care lucrăm, pentru ca Bunge să aibă într-adevăr un impact pozitiv şi de durată asupra lumii.

CINE SUNTEM

Moştenirea vie a omenirii

Hrana este fundamentală.

Cu toţii, oriunde am trăi, avem nevoie de o alimentaţie sănătoasă pentru a duce o viaţă productivă şi prosperă. Lanţul agro-alimentar global reprezintă etapele esenţiale în cadrul cărora alimentele sunt produse, transportate, stocate, procesate, distribuite şi vândute în întreaga lume, constituind astfel baza pe care evoluează familiile, societăţile, economiile şi naţiunile.

Acest lanţ depinde într-o măsură semnificativă de munca pe care o depunem noi, în fiecare zi, în cadrul companiei Bunge.

Bunge se află în slujba întregii omeniri, aducând recoltele în casele oamenilor. Cu acest lucru ne ocupăm, sub diverse forme, în diverse vremuri, de 200 de ani. Scopul nostru este să ajutăm fiecare sămânţă să îşi atingă potenţialul maxim. Să deblocăm şi să creştem valoarea oferită omenirii prin fiecare etapă a activităţii noastre: prin fiecare transport, fiecare tranzacţie, fiecare îmbunătăţire a proceselor şi fiecare inovaţie a produselor.

Privim munca noastră ca pe o şansă imensă, ca pe o moştenire de care suntem mândri şi față de care ne-am luat un angajament profund. Oferind produse sigure şi de înaltă calitate şi acţionând ca partener de încredere pentru fermieri, clienţi şi consumatori, maximizăm valoarea lanţului agro-alimentar pentru comunităţi, pentru acţionarii noştri şi pentru noi înşine.

O echipă cu adevărat globală

Compania Bunge este expresia vie a diversităţii culturale, lingvistice şi sociale. De la fondarea companiei noastre, din 1818, am avut sediul în 5 ţări aflate pe 3 continente. Fiecare dintre acestea face parte din noi.

Pentru Bunge, diversitatea şi caracterul multicultural al echipei reprezintă alegeri conştiente şi fac parte din însăşi fiinţa noastră. Astăzi, casa noastră se află în fiecare dintre cele 40 de ţări în care activăm. Unul dintre obiectivele noastre constă în consolidarea legăturilor dintre colegi şi a celor cu clienţii şi partenerii. Aceste legături reprezintă un avantaj competitiv într-o lume definită tot mai mult de capacitatea de interconectare la nivel local şi global, de interacţionare constructivă şi colaborare.

Ne mândrim cu relaţiile pe care ni le-am construit la nivel local şi cu înţelegerea bazată pe experienţă a pieţelor agricole, industriilor alimentare şi tendinţelor consumatorilor de pe pieţele pe care activăm. Suntem de părere că managerii locali pot face lucruri uimitoare atunci când îşi asumă responsabilitatea activităţii lor şi deservesc în mod direct fermierii şi clienţii.

Totuşi, trebuie să reţinem că în cadrul Bunge nu există „avanposturi” izolate. Scopul, viziunea şi operaţiile noastre sunt aceleaşi, indiferent de continentul pe care activăm, şi înglobează sute de unităţi de producţie, mii de angajaţi şi miliarde de clienţi. Consolidăm legăturile care formează lanţul valorii, aducând produsele locale pe pieţele internaţionale şi fermierii în contact cu consumatorii. Fiecare element al activităţii noastre serveşte unui scop important. Avem succes doar atunci când fiecare componentă a sistemului Bunge funcţionează perfect, împreună cu celelalte.

Munca în echipă este esenţială. Pentru a stimula colaborarea şi alinierea la valorile noastre, trebuie să acordăm şi să beneficiem de încredere. Trebuie să ne ascultăm unii pe alţii şi să fim deschişi la idei noi, indiferent de unde provin. Pentru că, în pofida diversităţii noastre, tindem cu toţii către aceleaşi obiective fundamentale.

CUM LUCRĂM

Siguranţa este pe primul loc

Pentru noi, cei de la Bunge, siguranţa reprezintă prioritatea nr. 1, nu producţia sau profitul. Ne aşteptăm ca toată lumea - de la CEO la cel mai nou angajat - să semnaleze situaţiile nesigure şi să reacţioneze cu promptitudine, inclusiv prin oprirea lucrului.

Responsabilitatea ne aparţine tuturor

Angajaţii Bunge trebuie să fie întotdeauna proactivi, niciodată pasivi. Trebuie să ne angajăm să acţionăm ca şi cum am fi proprietari. Să ne asumăm munca pe care o facem, precum şi compania, în totalitatea sa. Trebuie să avem aşteptări ridicate unii de la alţii şi mai ales de la noi înşine; să ne apărăm convingerile cu curaj şi să apreciem acest curaj când îl observăm la colegii noştri; trebuie să comunicăm clar şi să ne asumăm responsabilitatea.

Lupta pentru a fi cei mai buni

Industria noastră este una cu un ritm de schimbare rapid, cu volatilitate ridicată şi extrem de competitivă. Astfel, nu ne putem permite să ne culcăm pe lauri. Întotdeauna trebuie să căutăm modalităţi mai bune de a face un lucru, de a testa noi soluţii şi, dacă funcţionează, de a le transforma în standarde globale.

Facem acest lucru deoarece profiturile Bunge nu sunt obţinute doar prin transportul unor volume imense de bunuri, ci şi prin crearea de valoare suplimentară în fiecare etapă a activităţii noastre. Chiar şi îmbunătăţirile aparent minore contează: să servim mai bine un client, să îmbunătăţim un proces, să găsim o rută mai eficientă, să creăm un produs alimentar sau un ingredient mai inovator. Împreună, toate acestea contribuie la îmbunăţirea performanţelor companiei, la creşterea beneficiilor şi la apropierea de obiectivul nostru: de a fi cea mai bună companie din lume din industria agro-alimentară.

Stimularea spiritului antreprenorial

Să căutăm întotdeauna o soluţie mai bună. Acesta este spiritul Bunge - un spirit cu adevărat antreprenorial.

Credem în capacitatea fiecăruia de a schimba lucrurile în moduri incredibile, iar istoria noastră o dovedeşte. Creativitatea, flexibilitatea şi competitivitatea angajaţilor noştri au permis companiei Bunge să se transforme în faţa noilor oportunităţi, să evolueze şi să prospere de-a lungul a 200 de ani.

Schimbarea accelerată a economiei globale face ca acest spirit să fie şi mai important în ziua de astăzi. Nu-l vom pierde niciodată.

CE PUTEM REALIZA ÎMPREUNĂ

Contribuţii esenţiale şi impact pe termen lung

Eforturile şi experienţa noastră nu au fost niciodată mai necesare ca astăzi.

Explozia demografică şi economiile în dezvoltare au nevoie de: o creșterea disponibilităţii alimentelor, care să fie mai uşor accesibile. Resursele naturale împuţinate - în special pădurile şi apa - înseamnă că trebuie să producem mai multe alimente, mai eficient şi mai inteligent, protejând mediul mai mult decât am făcut-o până acum.

În acest scop avem nevoie de experienţă la nivel local, de conexiuni la nivel global, dar şi de inovaţie, hotărâre şi creativitate - calităţi pe care echipa Bunge ni le oferă din belșug.

Conectând fermierii la pieţe, facilitând comerţul şi colaborând cu clienţii pentru a crea produse mai bune, îmbunătăţind sustenabilitatea operaţiilor şi lanţurilor noastre de aprovizionare şi depăşind aşteptările clienţilor noştri, ne vom ridica la înălţimea acestor provocări. Extindem economiile agricole, consolidăm securitatea alimentară globală, optimizăm eficienţa ecologică globală şi îmbunătăţim obiceiurile alimentare ale oamenilor.

Fiecare angajat Bunge este important, însă lucrând împreună suntem de neînlocuit. În fiecare zi, în nenumărate moduri, îmbunătăţim modul în care lucrăm, pentru ca Bunge să aibă într-adevăr un impact pozitiv şi de durată asupra lumii.

La două secole de la fondarea sa, Bunge abia îşi porneşte motoarele.